perjantai 3. heinäkuuta 2009

Taikauskoista ihailua


Intialaiset ovat taikauskoista väkeä. Siitä kertoo esimerkiksi se, että puolisoa ei voi valita ennen kuin tähtikarttojen yhteensopivuus on tarkistettu. Myös uuden talon voi vihkiä käyttöön vasta sitten, kun planeetat sijaitsevat oikein toisiinsa nähden.

Taikausko liittyy myös pienempiin asioihin. Tiesittekö esimerkiksi, että syntymämerkit kädessä tuottavat hyvää onnea, ja vielä parempaa onnea tietää se, että merkki on oikeassa kädessä. Niilo, jolla on sormenpäänkokoinen syntymämerkki oikean käden nimettömässä on siis ääremmäisen onnekas lapsi, ja hänestä tulee kuuleman menestyvä mies isona.

Jonkin sortin uskomukseen liittynee sekin, että kun kuljemme missä tahansa Intiassa Niilon kanssa, paikalliset eivät voi pitää näppejään erossa hänestä. Rattaat on pidettävä jatkuvassa liikkeessä ellei halua paikallisten ihailijoiden piirittävän Niiloa. Tässä on kuva Taj Mahalin puutarhasta, missä Niilo parka ei saa nauttia hetken rauhaa:


Ihmiset haluavat aina ainakin hipaista Niiloa naamasta, ja tavallisesti tavoitteena on puristaa poskesta. Likainen etu- ja/tai keskisormi suupieltä hipoen he kurkottavat kätensä, tarttuvat Niiloa poskesta ja uikuttavat jotain käsittämätöntä. Ja kännykkä- ja digikamerat käyvät kuumana. Huh! Kyllä ihailun vielä ymmärtää, onhan Niilo ihan söötti lapsi länsimaisenkin mittapuun mukaan, mutta se poskien puristelu saa minut näkemään punaista.

Mutta koko aikaa ei voi pysyä liikkeessä eikä kaikkia ihailjoita voi millään pitää kädenmitan päässä. Niinpä periaatteenamme on ollut, että niin kauan kuin Niiloa ei ylimääräinen huomio liiemmälti kiusaa, paikalliset saavat näpsiä kuvansa - kunhan eivät lääpi liikaa. Välillä menetän kuitenkin täysin hermoni, kun joku ääliö yrittää ottaa Niilon väkisin syliinsä ja ihmettelee miksei Niilo halua. Olisiko siksi, että haiset pahalta ja olet vastenmielinen? Ja että miksikö Niile ei hymyile teille? Kyllä se vähemmästäkin hymy hyytyy, kun pitää olla kaikenkarvaisten intialaisten puristeltavana!