sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Uusi koti

Pääsimme vihdoin ja viimein muuttamaan, ja kaksi yötä uudessa kodissa on nyt takana. Kovin kodikasta täällä ei tosin ole; talo kaikessa komeudessaan kaikuu tyhjyyttään, sillä täytteenä ei ole toistaiseksi kuin muutaman hassu vuokrahuonekalu. Mattoja tai verhoja ei ole lainkaan. Eikä sekään lisää kodikkuutta, että Tomi on työmatkalla ja me olemme Niilon kanssa kaksin.

Niilon nukkuessa haahuilen huoneesta toiseen ja hetkestä riippuen pidän talovalintaamme joko erinomaisena tai täysin päättömänä. Tällä hetkellä asuintilat ovat toki kolkot, mutta potentiaalia on kunhan vaan saamme omat tavaramme. Tavaratkaan eivät kuitenkaan auta siinä, että jo aiemmin lipevältä vaikuttanut vuokraisäntä, Neeraj, muuttuu päivä päivältä luihummaksi.

Vaikka omistaja on korjannut talossa monta paikkaa vaatimustemme mukaisesti, remontti on monin paikoin edelleen kesken. Ja puutteita on monia: On toimimattomia valaisimia, asentamattomia tuulettimia, puuttuvia hanoja, irronneita saranoita, maalaamattomia seiniä jne. Lisäksi esimerkiksi ostamamme tiskikone ei mahdukaan sille suunnitellulle paikalle, vaikka vuokraisäntä väitti, että siinä on ollut kone ennenkin. Ja hiekkalaatikko, jonka hän lupasi rakentaa etupihalle, onkin osoittautunut vain pieneksi alueeksi, jossa multa on peitetty ohuella hiekkakerroksella. Se on kuulemma ”sand pit”.

Mutta mikä pahinta, näiden itse rakennukseen liittyvien puutteiden lisäksi on paljastunut, että Neeraj on suunnitellut pitävänsä osan rakennuksesta jonkinlaisena kakkosasuntonaan. Joitakin viikkoja sitten huomasimme taloa etäämpää katsellessamme, että ylhäällä on vielä kolmas kerros, jonka olemassaolosta meille ei kerrottu asuntoa esiteltäessä mitään. Kysyessämme vuokraisännältä asiasta hän vastasi vältellen säilyttävänsä siellä jotain tavaroitaan ja esittelevänsä sen ensi kerralla. Eilen kuitenkin näin illalla, että kattokerroksessa palaa valot ja tänään aamupäivällä sinne livahti hyvin pukeutunut intialaisnainen, joka kertoi olevansa ”Neerajin ystävä”.

Olemme sanoneet, että omistaja saa käyttää ylimääräisiä kellari- ja kattotiloja varastonaan jos haluaa, vaikka mieluummin antaisin nekin tilat palvelijoidemme käyttöön. Mutta sitä en missään nimessä hyväksy, että täällä asuisi pysyvästi muita kuin me ja meidän palvelusväkemme. Nyt pitäisi sitten alkaa vääntää kättä siitä, kuka on oikeassa ja mihin tiloihin kenelläkin on oikeus. Olimme sopineet tapaavamme tänään klo 14, mutta herra vuokraisäntä perui tapaamisen ”korkean kuumeen vuoksi”. Uusi yritys huomenna.

Ei kommentteja: