lauantai 11. lokakuuta 2008

Pyykkipäivä

Pyykinpesun järjestäminen tilapäisasunnossamme on ollut hieman hankalaa. Tullessamme täällä oli uusi, mutta suhteellisen alkeellisen näköinen pesukone, jota ei kuitenkaan ollut asennettu. Olin hieman epäileväinen koneen suhteen, jossa pienen päältä täytettävän pesurummun vieressä oli erillinen vielä pienempi linkousrumpu. Käytännössä emme kuitenkaan joutuneet tätä oudon näköistä vempelettä testaamaan, sillä kun asentaja vihdoin tuli, hän toi uuden koneen tullessaan.

Uusi kone onkin sitten suhteellisen tavanomainen. Siinä on tosin vain kaksi pesulämpötilaa, mutta se on eurooppalaiseen tapaan edestä täytettävä ja linkoaa pesuohjelman perään – ainakin yleensä. Mielenkiintoisempaa on se, että se on asennettu palvelijan huoneen yhteydessä olevaan vessaan niin, että poistoletku lepää lattialla ja valuttaa pesuvedet suoraan vessan lattialle. Pesukoneen sähköjohto kulkee lattian poikki vessan ovesta ulos käytävällä olevaan pistorasiaan. Ja lattia siis lainehtii vettä pesuohjelman ollessa tyhjennysvaiheessa. Hyvä, ettei palvelijan huoneessa ole vakituista asukasta, muuten hän saattaisi kärähtää vessassa käydessään. Ja pesulle hän ei pääsisi lainkaan, sillä palvelijan huoneen ainoa vesihana on nyt varattu pyykinpesukoneelle.

Vaikka pyykinpesukoneen asennus ei kenties vastaa länsimaisia turvallisuusvaatimuksia, se on ollut sikäli tehokas, että olemme saaneet puhdasta pyykkiä. Me olemme käyttäneen konetta itse, vaikka yleensä pyykinpesu kuuluu täällä taloudenhoitajan hommiin. Meidän siivoojamme Rakesh ei kuitenkaan sitä hommaa juuri tee. Mikä on varmasti hyvä, sillä vaikka Rakesh mukava ja monin tavoin noheva nuori mies onkin, en antaisi mielelläni hänelle vastuuta pyykin lajittelusta ja oikean pesuohjelman valitsemisesta. Jo pyykin ripustaminen tuntuu olevan hänelle vaikeaa. Pari kertaa hän on tyhjentänyt koneen ja ”ripustanut” pyykit parvekkeella pystytetylle kuivaustelineelle. Myöhemmin olemme löytäneet telineeltä sisältä kosteita ja päältä kuivia ryppyisiä vaatemyttyjä. Eikä Rekeshin toimenkuvaan ei kuulu vaatteiden silittäminen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Rakesh lienee se Niilon hokema "siivoojasetä"(?).

Toivottavasti ette saa sähköiskua noista virityksistä, hui.

-tarja-