lauantai 11. lokakuuta 2008

Viileä olkkari

Olohuoneen toinen ilmastointilaite on ollut rikki jo reilun viikon. Se ei sinänsä ole ollut suuri ongelma, sillä ulkona on päivällä enää reilut 30 astetta lämmintä (kuumimpina kesäkuukausina päivälämpötila kohoaa pahimmillaan jopa 45 asteeseen) ja yksi ilmastointilaite riittää viilentämään olohuoneen. Kaikesta huolimatta ilmoitimme asiasta vuokraisännälle, joka sitten tänään vihdoin lähetti paikalle pari remonttireiskaa korjaamaan laitteen. (Alla kuva seinästä ennen korjausta.)

Ja nyt laite sitten toimii, joskaan korjausratkaisu ei ole mikään erityisen tyylikäs. Päinvastoin, jos itse olisin asunnon omistaja, voisin hermostua aika lailla tästä uudesta viritelmästä. Ongelma nimittäin oli, että ilmastointilaitteesta valui kondenssivettä seinää pitkin isoksi lammikoksi olohuoneen lattialle. No, mikäpä parempi ratkaisu kuin hakata ja porata seinään kaksi suurta reikää ja vetää poistoletku siitä läpi toisella puolella sijaitsevaan palvelijan huoneeseen. On hyvä, että meillä ei asu täällä pysyvästi palvelijaa, sillä paitsi että hänen vessassaan olisi hengenvaarallinen pesukoneviritelmä (kts. Pyykkipäivä), hänen huoneessaan olisi pysyvästi likainen ämpäri, jonne ilmastointilaitteen sen hetkisestä puhallustehosta riippuen joko tippuisi tai lorisisi vettä lähes tauotta.

Kahden ennen suhteellisen siistissä valkoisessa seinässä ammottavan reiän lisäksi remonttireiskat jättivät jälkeensä melkoisen siivon: lattia ilmastointilaitteen alla on laastin kappaleiden ja pölyn peitossa. Samalle seinälle sijoitettu stereotaso ei tainnut kärsiä pysyviä vaurioita, vaikka korjaajat päättivätkin käyttää sitä tikapuinaan, mutta sekin on pölyn ja likaisten vesiroiskeiden kirjoma. Onneksi Rakesh tulee taas huomenna. Hän saa hoitaa jälkien siivoamisen. (Alla kuva seinästä remonttireiskojen jäljiltä.)



1 kommentti:

Nina kirjoitti...

Hehe, tämä kuulostaa niin Saara-siskon Bangaloren tarinoilta! Sähköt, kalusteet, kodinkoneet, työmiehet... kaikki!

Blogi siis kirjattu maunulalaisten suosikkeihin ja vinkkasin Saarallekin, joka on nyt Oulussa kotona vauvan kanssa. Vauvaa on kutsuttu Intian peruja Kumariksi, mutta saanee reilun viikon kuluttua suomalaisemman nimen.